Akce

AKCE – Masáže studentek fyzioterapie

I tento akademický rok budou probíhat masáže studentek fyzioterapie, příspěvek za terapii bude 400 Kč/hod (pro studenty 300 Kč/h). Při terapii jsou použity masážní techniky – Breussova masáž, baňky, reflexní terapie a další. Prosím berte v úvahu, že se jedná o... číst více

Zajímavosti

Ledviny a zelené potraviny

Ledviny odpovídají za filtraci krve a vylučování odpadních produktů a nadbytečné vody z organismu ve formě moči. Spolu s močovými cestami (močovody, močový měchýř a močová trubice) tvoří močový trakt.

Ledviny jsou vládcem nad minerálním hospodářstvím. Naše strava je už dnes odmineralizovaná. Vymílané obilí, vyšlechtěné zeleniny a ovoce dávají minimální množství minerálů. Naopak rafinované potraviny, hlavně cukr, způsobují odbourávání již zabudovaných minerálů. Odmineralizování vede k velké kazivosti zubů u dětí, skolióze páteře, křehkosti kostí a špatné kvalitě vlasů a nehtů. Je známo, že minerální látky se v organismu lépe využijí, jsou-li zabudovány do organických komplexů a ne do anorganických sloučenin, jako jsou minerály či stolní rafinovaná sůl. Jedna tableta jednobuněčné sladkovodní řasy obsahuje milióny chlorellových buněk, které se podílí na ozdravění našeho těla. Chlorella nám předává kompletní spektrum výživných látek i energii všech přírodních živlů. Obsahuje celé spektrum vitamínů, minerálů a stopových prvků, 60% bílkovin, 19 aminokyselin, chlorofyl a je jedinečným komplexním přípravkem pro detoxikaci organismu, zlepšení imunity a zpomalování stárnutí.

Další úloha ledvin je při udržování acidobazické rovnováhy. Je třeba říci, že na rovnováhu kyselin a zásad v našem těle má zásadní vliv především to co sníme (tedy konkrétní potravina nebo kombinace potravin) a jak jsme schopni přijatou potravu strávit Většina potravin vytváří v těle kyselé pH, k tomu připočtěte užívání léků, stres, pití alkoholu, prostředí ve kterém žijeme, to vše způsobuje okyselování těla, což se projevuje rozvojem nejrůznějších problémů od alergií, bolestí hlavy, obezitu, osteoporózu, bolesti kloubů přes vysoký krevní tlak, cukrovku až po rakovinu. Naše překyselená těla prostě volají po pročištění zásaditou stravou. Kompenzovat účinně faktory kyselosti dokážou zázračné
zelené potraviny (vysušená šťáva z mladého ječmene a sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa). Zelené nápoje jsou totiž zásadotvorné, vyrovnávají celkové pH organismu, a pomáhají tak proto eliminovat kyselost organismu, a tím se zbavovat zdravotních problémů. Nejsou klasickými potravinovými doplňky, ale plnohodnotnou stravou, která při pravidelném užívání vede k výraznému zlepšení imunity a všech funkcí organismu, a to jak po stránce fyzické i psychické.

Ledviny jsou jedinou cestou, kterou se z těla vylučují odpadové produkty metabolismu bílkovin, zejména látky obsahující dusík a síru. Ledvinami se z těla vylučují také léky, toxické látky a těžké kovy. Nejprve je ale nutno vylučovací orgány – játra a ledviny posilnit. Nejvhodnější k tomuto účelu jsou bylinné přípravky a mladý ječmen, který pomáhá čistit ledviny vysokým obsahem chlorofylu. Dalším nutným krokem je zabránění zpětnému vstřebávání rtuti v tlustém střevě. Prostředek, který může zabránit kolování těžkých kovů mezi střevem a játry (tzv. enterohepatální oběh) se nazývá chlorella pyrenoidosa, která těžké kovy nasává jako houba, silně je na sebe váže a tím pádem jsou těžké kovy vylučovány ve velkém množství stolicí. Kromě schopnosti vázat těžké kovy dokáže chlorella též mobilizovat těžké kovy z tkání.